Project Description

LINDA.tv navigatie

De app van LINDA.tv bestond in 2017 1 jaar. Na dit eerste jaar kunnen we goed zeggen of de app goed werkt, wat er nog mist en wat er anders zou kunnen. De makers van LINDA.tv zijn naar ons toegekomen om aanpassingen door te voeren in de app. Ze zijn niet tevreden over de huidige zoekfunctie van de app. Er is inmiddels zoveel content te vinden, dat deze functie uitgebreid moet worden.

 

Onderzoeken

Aan mij de opdracht om de zoekfunctie aan te pakken. In de huidige app kun je nu maar op één manier zoeken, in de zoekfunctie op trefwoorden. Maar LINDA.tv is ondertussen uitgegroeid tot zo’n groot platform dat enkel deze functie niet meer voldoet. De wens is om alle content in de app te kunnen sorteren op bijvoorbeeld A-Z, op categorie en populariteit. 

Voor ik ben begonnen aan het ontwerp van een oplossing voor dit probleem, ben ik eerst gaan vergelijken. Ik ben verschillende gelijksoortige apps, zoals NPO, RTL xl, Netflix en Videoland gaan vergelijken en heb de sterke kanten van de zoekfuncties daaruit gehaald. Deze sterke punten heb ik verzameld en samengevoegd tot een functie wat aansluit bij de content van de LINDA.tv-app.

 

Conceptualiseren

Naar aanleiding van de onderzoeksresultaten heb ik een wireframe opgesteld, om zo een logische en overzichtelijke flow te bepalen voor de nieuwe zoekfunctie. Om dit te doen ben ik aan de slag gegaan met een nieuw programma wat ik had ontdekt, Adobe Experience Design. Dit programma lijkt erg op Sketch, maar je kunt er ook mee prototypen! Iets wat perfect aansluit bij het doel van deze opdracht. 

Niet alleen leerde ik alweer een nieuw programma kennen, ook heb ik heb een volledig prototype uitgewerkt en tegelijkertijd kunnen testen. 

Tijdens het bedenken van de vernieuwde flow, bleek al snel dat de hele app eigenlijk werd omgegooid. Bijna alles veranderde en zo werd de nieuwe zoekfunctie, eigenlijk een hele nieuwe wereld. De “ontdek-functie” werd het ook wel genoemd. 

In deze ontdekfunctie heb ik de volgende sorteermogelijkheden verwerkt: “Speciaal voor jou, Meest bekeken, Series A-Z, BN’ers A-Z en Waar heb je zin in?”. 

 

Visualiseren

Nadat ik de flow van de vernieuwde app had bepaald ben ik deze gaan vormgeven in de stijl van de app. Hierbij heb ik goed gelet op de lettertypes, beeldverhoudingen en kleurgebruik. Doordat ik met Adobe Experience Design gelijk kon meekijken op mijn telefoon, zag ik al snel wat wel en niet goed werkte en kon ik dit aanpassen.

 

Nadat ik dit nieuwe design van de flow heb aangeleverd aan LINDA.tv is deze geproduceerd. Deze wordt nu gebruikt in de app!

Project Details
Date

januari 11, 2019

Category

Design, UX Design, Webdesign

Previous
Next